Forplejning

Måltidet er en vigtig del af et retreat. Det er her, hvor du tanker kroppen med brændstof og får en social stund med de øvrige deltage.

Samsø bliver berettiget omtalt som Danmarks Køkkenhave. Hele året har vi adgang til de friskeste råvarer af ypperste kvalitet.
Når forsommeren kommer, kan vi glæde os til vores berømte nye kartofler, grønne og hvide asparges samt solmodne jordbær.
Lidt senere kommer de grønne bønner, spæde løg, gulerødder, majs, ærter, solbær, spidskål, broccoli og meget mere.
Også efteråret har sin charme. Her sætter vi tænderne i hokkaido, rødkål, grønkål, rodfrugter, nødder og svampe.

Måltiderne hos Samsø Retreat er vegetarisk/vegansk, medmindre andet ønskes. Vi går meget op i at bruge lokale, økologiske grøntsager, når de er i sæson.

Når du holder retreat hos os, har du mulighed for selv at tilberede måltiderne i det tilhørende køkken. Du kan også lade værterne stå for maden eller engagere en kok enten fra øen eller en, du selv har med.

I den atmosfærefyldte spisestue, hvor der ved langbordet er plads til 16 personer, kan I have nogle hyggelige stunder. Ved større retreats dækkes der op i det tilstødende lokale, hvor alle kan sidde samlet.

Når Samsø Retreat står for forplejningen kan en dag se således ud:

– Morgenmaden er normalt grød, müsli, frugt, nødder, mandler og andre lækre ting.

– Frokost kan være madpakker, hvis I vil have friheden i naturen og give tiden fri til deltagerne. Det kan også være forskellige salater med tilbehør, varme småretter eller lignende.

– Aftensmaden er ofte suppe og hjemmebagt brød.

Der er kaffe, te, frugt og snacks i løbet af dagen (det er muligt for den enkelte gæst at tilkøbe cappuccino, cafe latte eller andre specialkaffer til en rimelig pris)