Sundhed for dig på Samsø // Retreat med Anne-Dorthe Bertelsen

Tilmeld dig her: ad@sundhedfordig.dk

Du bliver inviteret og guidet igennem yoga morgen og eftermiddag/aften med fokus på områder og funktioner i kroppen. Hver yogatime vil tage dig på en rejse ind i kroppen hvor sindet kan få ro og du bare kan være imens fokus skifter afhængig af tema for yogaen.

Yogaundervisningen indeholder en kombination af klassiske yogastillinger, flowsekvenser, meditationer, kropsscanninger og afspændinger. Det er Hatha yoga krydret med øvelser fra yinyogaen.

Der vil desuden være oplæg dagligt omkring kroppens funktioner – måske ny viden for dig eller måske serveret på en ny måde, der gør at du tager hjem med en ny vinkel på din egen krop, dens funktioner og dens velbefindende.

Yogaen er en forening af krop og sind og da vi ofte er ”meget oppe i vores hoveder” vil disse tre dage give dig mulighed for at finde ind i dig selv og ned i din krop og måske vil du blive mere klar på, hvor i kroppen du skal have fokus for, at du nærmer dig hvad der er sundhed for dig.

Retreatet giver også plads til stunder, hvor du kan trække dig tilbage og reflektere i stilhed.

Samsø retreat er placeret på den skønneste plet midt i skoven og tæt på vandet så du har rig mulighed for at bruge naturen til gåture, cykelture og refleksioner.

 

Hvor

Samsø Retreat
Ørnslund 2
8305 Samsø

Retreatet forgår hos Samsø Retreat. En smuk gammel skovridderbolig omringet af skovene omkring Brattingsborg gods og med 15 minutters gang til vandet. Stedet drives i dag af Anette Meldgaard og Thomas Cornell, som har fået istandsat og udnyttet de smukke rammer og skabt en stemning der er ideel til ro og fordybelse.

 

Hvem

Alle kan deltage som har lyst til yoga og til viden og fordybelse om kroppens funktioner.

 

Indkvartering

Dobbeltværelser, et enkelt tremandsværelse og mulighed for enkeltværelser – efter først til mølle princippet – mod en merbetaling på 1500,00 kr. Alle værelser er hyggelige med toilet og bad tilknyttet.

 

Forplejning

Fuld forplejning med lækker vegetarisk mad – fortrinsvis økologisk. The, kaffe og frugt imellem måltiderne. Er der særlige kosthensyn så giv gerne besked ved tilmelding.

 

Pris/tilmelding

Inden 5 juni 4.200,00 kr.

Efter 5 juni 4600,00 kr.

Tilmelding på ad@sundhedfordig.dk

Betaling på 66742 til firma mobilepay Sundhed for dig eller Reg. nr. 7635 Konto. nr. 0002044267 Handelsbanken. Skriv gerne navn og retreat september 2019.

Tilmelding og betaling er bindende men pladsen kan overdrages til en anden.

 

Transport

Du sørger selv for transporten til Samsø Retreat. Der er færge fra Sjælland og fra Jylland. Er du i bil er det en god ide at booke færgebillet da visse afgange kan være udsolgte. Der er mulighed for at tage cykel med selv eller leje ved et af øens cykeludlejningsfirmaer. Såfremt du lejer cykler er det muligt at få leveret cyklen ved færgen. Der er 11 km fra Jyllandsfærgen og 7 km fra Sjællandsfærgen til Samsø Retreat. Der er mulighed for taxa, bus eller Samsø Retreat tilbyder kørsel mod betaling.

 

Medbring

Afslappet tøj til yoga

Velegnet tøj/ fodtøj til gåture

Varme sokker eller hjemmesko – indenfor er skofrit område

Toiletsager og personlige ejendele

Blok og blyant

Evt. ørepropper

Alt udstyr til yoga findes på stedet.

 

Ekstra tilbud

ManuVision behandling se manuvision.dk

Der tilbydes mod egenbetaling ManuVision behandlinger under retreatet. Det vil foregå i de tidsrum, hvor der ikke er andet planlagt og er ikke en del af det planlagte program. Bookning sker direkte til behandler Mette Thaisen. Mette deltager på retreatet.

 

Godt at vide

Retreat eller retræte på dansk betyder ”at trække sig tilbage”. Opholdet på Samsø Retreat giver dig mulighed for at trække dig tilbage fra din hverdag og fordybe dig. Dette foregår sammen med andre og det er dig der bestemmer din grad af udadvendthed. Retreatet forgår ikke i stilhed, men jeg vil invitere til at gå til ro omkring kl 22.00 og vente med snak til efter morgenyogaen.

Stedet er alkoholfrit.

Indenfor er skofrit.

Vi hjælper hinanden med at rydde ud efter maden, rydde op efter ophold i fællesarealer og afslutningsvis tømme værelserne for affald og bære sengetøj og håndklæder til vask.

 

Lidt om Anne-Dorthe og Sundhed for dig

Jeg har i mange år været optaget af kroppens selvhelbredende kræfter og gennem min egen historie fundet ud af, hvor meget det er muligt at arbejde sig ud af infektioner, inflammationer og hudproblemer igennem kost og livsstil.

Jeg er uddannet sygeplejerske, senetensbehandler og yogalærer. Jeg har de sidste ti år haft egen klinik Sundhed for dig,hvor jeg har hjulpet mange forskellige mennesker med muskel og ledproblematikker samt kost- og livsstilsvejledning.

Yoga har fyldt meget i mit liv og særligt i de seneste år, hvor jeg har gennemført såvel en DGI yogainstruktøruddannelse og en 2 årig yogalærer uddannelse gennem Dansk Yoga. Jeg har i dag flere ugentlige hold ligesom jeg løbende afholder yoga- og sundhedsworkshops og retreats.

Når jeg kan kombinere viden fra flere af de områder jeg beskæftiger mig med synes jeg tingene går op i en højere enhed. Gennem en øget bevidsthed og fokusering giver yogaens betydning om forening af krop og sind stor mening i forhold til at invitere og guide til hvad der er sundhed for den enkelte.

Jeg vil glæde mig til 4 dage i yogaens tegn med fokus på hvad der er sundhed for dig.

  • Anne-Dorthe

Tilmeld dig her: ad@sundhedfordig.dk

Program

Torsdag, 5. september:

15.30 Ankomst, værelser og hilse på

16.00 Oplæg i yogasalen: program for dagene og oplæg om ”Hvad er Sundhed for dig”

18.00 Pause med mulighed for at komme på plads på værelset

18.30 Aftensmad i spisestuen

20.00 – 21.45 Yoga med fokus på søvn

22.00 Sov godt

 

Fredag, 6. september:

6.30 Gåtur i skoven for dem der har lyst eller en tur i vandet

7.30 – 9.00 Yoga med fokus på fordøjelse

9.00 Morgenmad og fri tid

11.00 – 12.30 Oplæg om smerter og inflammation

13.00 Frokost på stedet eller mulighed for en lækker ”to-go” frokost

13.00 – 16.00 Egen tid med mulighed for ro og fred i eget selskab, gåtur eller cykeltur

16.00 – 17.45 Oplæg om nervesystemet og åndedræt

18.30 Aftensmad i spisestuen

20.00 – 21.30 Blød aftenyoga med fokus på åndedrættet

21.30 Aften the

22.00 Sov godt

 

Lørdag, 7. september:

6.30 Gåtur i skoven for dem der har lyst

7.30 – 9.00 Yoga og hormoner

9.00 Morgenmad og fri tid

11.00 – 12.30 Oplæg om hormonsystemet

13.00 Frokost på stedet eller mulighed for en lækker ”to-go” frokost

14.00 – 16.00 Egen tid.

16.00 – 18.00 Yoga – yin og yang. Find din balance mellem styrke og blødhed. En kombination af flowsekvenser med styrkende øvelser og dybe rolige stræk.

19.00 Aftensmad i spisestuen

21.00 Aften the og højtlæsning

22.00 Sov godt

 

Søndag, 8. september:

7.00 – 8.45 Morgenyoga

9.00 Morgenmad

10.00 Spørgsmål og afslutning. Mulighed for at dele refleksioner.

11.00 Tak for denne gang

11.30 Afgang med ”to-go” frokost i hånden